Book online

Αγ. Ανδρέας : Μπορείτε να επισκεφθείτε την Βυζαντινή Εκκλησία του 12ου αιώνα, η οποία είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια του ναού του Απόλλωνα. 

 

Κορώνη : Το περίφημο Ενετικό Κάστρο, δεσπόζει επιβλητικά πάνω στο λόφο και είναι χαρακτηριστικό δείγμα βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής. Πολλοί άνθρωποι διαμένουν εντός του κάστρου ακόμη και σήμερα ανάμεσα στα ερείπια, με κήπους γεμάτους οπωροφόρα δέντρα, λαχανικά και ελιές. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής που γίνεται κάθε καλοκαίρι.

 

Μεθώνη: Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε το περίφημο κάστρο της το οποίο εκτείνεται μέχρι μέσα τη θάλασσα, είναι πολύ μεγάλο σε έκταση και παλιά όλη η πόλη ήταν εντός του κάστρου και σώζεται αρκετά καλά. Αξίζει επίσης να επισκεφθεί κανείς τις Κατακόμβες του Άγιου Ονούφριου, 2χλμ βόρεια της Μεθώνης, λαξευμένες μέσα στο βράχο που αποτελούσαν τα πολύ παλιά χρόνια κοιμητήριο. Αρκετά κοντά βρίσκεται και ο Ναός του Αγίου Βασιλείου, στο δρόμο Μεθώνης-Πύλου, που χρονολογείται στον 10ο αιώνα μ.Χ. 


Πύλος : Εδώ κανείς έχει πάρα πολλά να δει. Ας ξεκινήσουμε από το Νιόκαστρο, το Φράγκικο κάστρο. Στον χώρο κυριαρχεί ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που επί Τουρκοκρατίας ήταν τζαμί. Από κοντά και η περίφημη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.

Trivia: Πάνω ψηλά στο βράχο μπορούμε να δούμε τη σπηλιά του Νέστορα - εδώ κατά το μύθο ο Ερμής έκρυψε τις αγελάδες που είχε κλέψει από τον αδελφό του τον Απόλλωνα. Όταν ο Απόλλωνας ανακάλυψε τις αγελάδες, ο Ερμής για να εξιλεωθεί χάρισε στο αδελφό του μια λύρα φτιαγμένη από το όστρακο μιας θαλάσσιας χελώνας που ακόμη και σήμερα γεννά τα αυγά της στο όρμο της Βοϊδοκοιλιάς.

Στο δρόμο Χώρας-Πύλου , 15χλμ από την Πύλο, στο λόφο του Άνω Εγκλιανού, δίπλα στο δρόμο , βρίσκεται το ανάκτορο το Νέστωρα , με εξαιρετική θέα προς τον όρμο του Ναυαρίνου και τη Βοϊδοκοιλιά. 


Πολυλίμνιο : Λίγα χιλιόμετρα μέσα από τον κεντρικό δρόμο Καλαμάτας – Πύλου, βρίσκεται το Πολυλίμνιο, κρυμμένο μέσα σε μια χαράδρα. Είναι διαδοχικές λιμνούλες οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με μικρούς καταρράκτες.


Αρχαιολογικό χώρος Αρχαίας Μεσσήνης : Ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της Πελοποννήσου. Κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε και που όταν ολοκληρωθούν οι ανασκαφές θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος σε έκταση αρχαιολογικός χώρος. Εδώ αξίζει να διαθέσετε μία ολόκληρη ημέρα για την επίσκεψή του ή και μια νύχτα αν θελήσετε να παρακολουθήσετε κάποια συναυλία στο αναστηλωμένο στάδιο.


Καλαμάτα : Επισκεφθείτε το κάστρο. Το κάστρο της «Βασίλισσας Ιζαμπώς» του Άγγελου Τερζάκη. Χτίστηκε στις αρχές του 13 αιώνα από τον Γοδεφρείδο Βιλεαρδουίνο. Το 1218 εδώ γεννήθηκε ο γιος του Γουλιέλμος. Κατά την περίοδο της ενετοκρατίας επεκτάθηκε και επισκευάστηκε επανειλημμένα. Τότε στην κεντρική πύλη προστέθηκε το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου, χαρακτηριστικό έμβλημα των Βενετών.

  1. Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο.
  2. Το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο.
  3. Το Δημοτικό πάρκο των Σιδηροδρόμων.
  4. Το Πολεμικό Μουσείο.
  5. Τον ιστορικό Ναό των Αγίων Αποστόλων και το περικαλλή Ναό της Υπαπαντής.
  6. Το Μοναστήρι των καλογραιών, όπου παλαιότερα οι μοναχές ύφαιναν τα περίφημα μεταξωτά, εξ ου και τα φημισμένα Καλαματιανά μαντήλια [..Σαν πας στην Καλαμάτα και ‘ρθεις με το καλό φέρε μου ένα μαντήλι να δέσω στο λαιμό…]
  7. Διεθνές Φεστιβάλ Χορού.